Najštedrejší cashback v SR - zaregistrujte sa a získajte dnes navyše 2 €

Porovnanie cashbackov: ktorý je najvýhodnejší?

Vďaka cashback portálom získate zo svojich nákupov časť peňazí späť. Na Slovensku fungujú už vyše 10 rokov a ich používatelia vďaka nim ušetria desiatky až stovky EUR ročně. V článku Vám poradíme, aký portál si vybrať a podľa čoho sa rozhodovať.

17. 8. 2023

Porovnanie cashbackov: ktorý je najvýhodnejší?

Vďaka cashback portálom získate zo svojich nákupov časť peňazí späť. Na Slovensku fungujú už vyše 10 rokov a ich používatelia vďaka nim ušetria desiatky až stovky EUR ročně. V článku Vám poradíme, aký portál si vybrať a podľa čoho sa rozhodovať.
17. 8. 2023
Cashback

1) Vyberajte podľa výšky odmien

Odmena je hlavný dôvod, prečo ľudia cashback portály používajú. Už tu môžeme nájsť veľké rozdiely. Spolupracujúce e-shopy vyplácajú cashback portálom provízie za privedených užívateľov. Časť tejto provízie vám portál vyplatí ako odmenu v podobe cashbacku na váš účet. Výška odmeny môže dosahovať až niekoľko desiatok percent, častejšie sú to však jednotky percent (5-10%).

Trochu iný cashback

Väčšina cashbackov si polovicu provízie od e-shopov ponecháva a druhú dáva užívateľovi ako odmenu. Len jeden cashback k deleniu pristupuje inak: Chamty.sk vracia celú odmenu od e-shopov. Užívateľ tak získava najvyššiu možnú odmenu. Pozrite sa, ako sa líšia odmeny u Chamty.sk a bežných cashback portálov:

  Chamty.sk Bežný cashback
  AliExpress 9 % 5 %
  Lidl 1 % 0,5 %
  Mall 4 % 2 %
  Bonprix 4 % 2 %
  Notino 10 % 5 %
  DrMax 4 % 2 %
  Sinsay
10 % 5 %
  Zoohit 5 % 3 %
  Tchibo 9 % 4,5 %
  Vivantis 11 % 5,5 %
+ 600 ďalších e-shopov    

Poznámka: stav k 20. 10. 2023, jedná sa o maximálnu výšku cashbackov. U niektorých kategórií môže byť výška cashbacku nižšia, u Chamty.sk je spravidla vždy dvojnásobná.

Z prehľadu je jasné, že Chamty.sk je najštedrejším cashback portálom. Najmä pre tých, ktorí už cashback využívajú pravidelne, je rozdiel skutočne poznať. Pokiaľ nakupujete sporadicky, odmeny sú obdobné ako u konkurencie. S Chamty.sk teda rozhodne chybu neurobíte. Zaregistrujte sa a získajte navyše vstupný bonus 2 €.

KLIKNITE PRE REGISTRÁCIU S BONUSOM 2 €

 

2) Podľa zoznamu obchodov s cashbackom

Až na pár desiatok malých e-shopov je zoznam zapojených obchodov u všetkých cashback portálov rovnaký. Rozdiely medzi portálmi sú z pohľadu počtu zapojených obchodov zanedbateľné.

 

3) Podľa bonusov

Bonusy sú peniaze, ktoré získavate za inú aktivitu ako nakupovanie v e-shopoch. Pre pravidelných "cashbackárov" to je malá časť celkovej výplaty. Napr. vstupný bonus alebo bonus za inštaláciu doplnku sú jednorázové bonusy a naprieč cashback portálmi sú podobné. Jedinou výnimkou je populárny bonus za odporúčanie nového aktívneho užívateľa, ktorý sa pohybuje v rozmedzí od 4 do 8 € a väčšinou je možné získať neobmedzený počet týchto bonusov.

 

4) Výplatné minimum

Väčšina portálov vypláca už od 0,01 €. Môžete si tak bez dlhšieho čakania otestovať, ako dobre portál funguje a či odmeny skutočne vypláca. Presvedčte sa sami a vyskúšajte 1 nákup preklikom cez cashback portál. Pri nákupe, ktorý by ste aj tak pravdepodobne urobili, vás to bude stáť iba pár sekúnd času navyše.

Vyskúšať TU

 

5) Vernostné systémy

Cashback portály často ponúkajú určité zvýhodnenie pre užívateľov, ktorí nakupujú častejšie. Ide väčšinou o drobné navýšenie (napr. 10% zvýhodnenie znamená, že namiesto 5% cashbacku dostanete 5,5%). Jedine Chamty.sk nemá žiadny vernostný systém, pretože odmeňuje všetkých užívateľov maximálnou odmenou, bez ohľadu na aktivitu (máte vždy 100% zvýhodnenie, na vyššie spomínanom príklade dostanete miesto 5% cashbacku 2 krát viac, tj 10%). Tento obľúbený benefit získavate výmenou za menšie ročné členstvo, celkovo na tom zarobíte viac ako s akýmkoľvek vernostným systémom u konkurencie.

KLIKNITE PRE REGISTRÁCIU S BONUSOM 2 €